<

BBQ-lihavalikoima Smoky Beast -uunissa

Miten paistetaan matalassa lämpötilassa 12 kiloa lihaa vähällä vaivalla ja superhyvin?

Tätä paistokertaa varten tuli varatuksi 3 kg naudan kylkeä, 5 kg porsaan kassleria ja kaksi ankkaa (2 kg/kpl). Alkuun lihaan tulee hieroa suolaa ja pippuria ja jättää se n. 24 tunniksi jääkaappiin odottamaan.

Ennen uuniin panemista liha voisi lämmetä huoneenlämmössä noin 1-2 tuntia. Kun liha menee uuniin, tulee ottaa huomioon, että naudankyljen ja porsaan kasslerin paistoaika matalassa lämpötilassa on noin 6 tuntia ja ankan n. 3-4 tuntia. Jos haluat tarjoilla lihan samalla kertaa, tulee naudankylki ja porsaan kassler panna uuniin 2-3 tuntia aikaisemmin. Pidä uunin lämpötila välillä 100-120°C (lyhytaikaisesti myös 150°C), mutta tarkkaile, että vettä on koko paistoajan uunissa riittävästi. Lisää mop-kastike vastaa viimeisenä tuntina, välittömästi ennen lihan valmistumista.

Suolausresepti:

  • Kuivasuola: 2,5 % lihan painosta, tässä tapauksessa siis 300 g suolaa. Joka haluaa käyttää vähemmän suolaa, sille myös 1,5 % suolaa on OK.
  • Mustapippuri: 2-3 ruokalusikallista
  • Sokeri: 2-3 ruokalusikallista
  • Sekoita ainesosat ja hiero ne lihaan. Säilytä kylmässä ja ota liha jääkaapista hieman ennen uuniin panemista.

 

Mop-kastike sian- ja naudanlihalle:

Hyvä mop-kastike on makea, hapan ja mausteinen. Juuri tässä järjestyksessä makujen intensiivisyyden pitää olla. On reseptejä, joissa kastikkeessa on hyvin paljon ainesosia ja kastiketta keitetään tuntien ajan. Voi valmistaa myös nopeammin, ja ei silti lainkaan huonompaa. Meidän kastikkeemme sopii sian- ja naudanlihalle.

  • Omenahillo (sopii myös murskattu ananashilloke) 500-700 ml
  • Hieman vettä
  • Tomaattisose tai ketsuppi 100 ml
  • Chiliä, 1-2 palkoa
  • Suolaa tarpeen mukaan (maista lihaa ennen suolan lisäämistä kastikkeeseen)
  • Voi lisätä myös yrttejä
  • Keitetään noin 20 minuuttia

 

Mop-kastike ankalle:

  • Kriikuna- tai luumuhillo 500 ml
  • Hieman vettä
  • Tomaattisose tai ketsuppi 50 ml
  • Chilipalko 1 kpl
  • Suolaa tarpeen mukaan (maista lihaa ennen suolan lisäämistä kastikkeeseen)
  • Voi lisätä myös yrttejä
  • Keitetään noin 20 minuuttia

 

Kun Smoky Beast -uunissa käytetään samanaikaisesti kahta paistoritilää, uuniin voi panna kerralla 18-20 kg lihaa. Tulee ottaa huomioon se, että yläritilällä on hieman kuumempaa.

GrillSymbol Products